Chlorella

16. októbra 2019 /

Štúdie ukazujú, že konzumácia chlorelly môže pôsobiť pozitívne na lipidový profil organizmu. Výskum zaoberajúci sa vplyvom riasy na hladiny cholesterolu v krvi naznačuje vzťah medzi znižovaním hladiny cholesterolu počas konzumácie chlorelly a jej vysokým obsahom karotenoidov. Predpokladá sa, že karotenoidy, vďaka svojej štruktúre podobnej cholesterolu, spôsobujú znižovanie LDL receptorov v membráne bunky, ako aj zníženú syntézu cholesterolu. Zároveň je pravdepodobné, že karotenoidy pôsobia inhibične na absorpciu cholesterolu z tráviaceho traktu. Vykonaná meta- analýza potvrdzuje znížené hladiny cholesterolu po užívaní chlorelly, ako aj znížené hladiny triacylglycerolov a ďalších parametrov. Znovu sa predpokladá funkcia karotenoidov v znižovaní vstrebávania cholesterolu, ako aj vplyv vlákniny obsiahnutej v chlorelle.

Výskumy predpokladajú priaznivý vplyv konzumácie chlorelly na funkciu imunitného systému. V dvojito zaslepenej štúdii sledujúcej efekt riasy na imunitný systém človeka bol pozorovaný nárast hladín cytokínov po ôsmich týždňoch jej užívania. Zároveň bola zaznamenaná zvýšená aktivita NK buniek (natural killer cells).

0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnySpäť do obchodu